MoreGolf MasterCard

MoreGolf MasterCard 2017-06-08T10:52:12+00:00
Kort24s omdöme Information
MoreGolf
  • Slopad årsavgift & 9000 extra välkomstpoäng.
  • Upp till 50% rabatt på greenfee och golfutrustning.
  • 15 öre/l i drivmedelsrabatt på Preem.
MoreGolf
Årsavgift: 295 0 kr
Kredit: 0-160 000 kr
55 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 15.14%
Ansök nu
4star
[wp-review]
MoreGolf
Ansök om MoreGolf Kreditkort

Om MoreGolf MasterCard

MoreGolf MasterCard är ett kombinerat betal-och kreditkort som är framtaget av EnterCard I samarbete med Svenska Golfförbundet. Det är designat för att ge speciella förmåner för dem som spelar golf men det kan användas som vilket kreditkort som helst. I kortet är till exempel innehavarens medlemskort i golfklubben inlagt med de nödvändiga registreringsuppgifterna. De förmåner kortet ger gäller i första hand vid spel på golfklubbar som tillhör Svenska Golfklubbar vilket är fallet med alla så när som på några få undantag. Det finns även ett försäkringspaket som ingår för innehavare av kortet.

Förmåner

– Bonuspoäng på alla inköp, vare sig det gäller matvaror, bensin, resor etcetera.
Bonusen erhålls i form av bonuscheckar som du sedan kan använda hos alla partnerföretag till Svenska Golfförbundet samt på de allra flesta golfklubbarna i Sverige. För varje 10 000 intjänade bonuspoäng får du en bonuscheck värd 100 kronor vid greenfeespel. Exempel på partnerföretag där bonuschecken kan användas som betalning är Golfstore, Skistar och Best Western. Från dessa partnerföretag får man som innehavare av More Golf Kreditkort också olika förmånliga erbjudanden.

Försäkringspaket.
I försäkringspaketet ingår förutom (förstås!) hole-in–one-försäkring också reseförsäkring med avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring och självriskeliminering. Härutöver kan man mot en tilläggsavgift teckna sig för betalningsskydd samt StopService för förlorade kreditkort. Betalningsskydd Plus innebär att du får täckning för 5 % av den utnyttjade krediten per månade vid sjukdom eller olycksfall. Eftersom lägsta betalning är 3 % är det beloppet täckt med marginal.

Delbetalning av årsavgift.
Du delar upp betalning av din årsavgift på 6 eller 12 månader räntefritt men mot en avgift om 25 kronor per betalning.

Avgifter och räntor

Årsavgiften uppgår till 295 kronor och räntan är rörlig. Vid köp i främmande valuta tillkommer ett valutaväxlingspåslag med 1.5 % på valutakursen. Varje månad ska man betala in minst 3 % av skulden, dock lägst 150 kronor. Två gånger om året har man rätt att utnyttja betalningsfri månad. Man kan också ansöka om delbetalning utan
ränta men mot avgift. Effektiv ränta 16,04% vid utnyttjad kredit på 20 000 kr (2016-04-06)

Ansökan om MoreGolf MasterCard.

Villkoren för att komma ifråga som innehavare av More Golf MasterCard är:

• Att man är medlem i en golfklubb som tillhör Svenska Golfförbundet.
• Att man har fyllt 20 år.
• Att man har en årsinkomst på mer än 125 000 kronor.
• Att man har en fast inkomst sedan minst 6 månader alternativt egen verksamhet sedan minst 2 år.

Användning av MoreGolf MasterCard

Som framgår av villkoren är kortet exklusivt för medlemmar i svenska golfklubbar. I motsats till vad som gällde tidigare är det dock idag både enkelt och billigt att bli medlem i en golfklubb. Det behöver inte kosta mer än cirka 500 kronor om året men då får man i stället betala varje gång man spelar. Kortet är förmånligt för både golfaren själv och för respektive golfklubb. Det är givetvis fullt användbart därutöver som vilket annat kreditkort som helst.