Jämför och hitta det bästa Resekortet

Du kan spara mycket pengar och få grymma förmåner genom att boka och resa med ett kreditkort som är anpassat för dig som reser mycket. Detta resekort passar dig utmärkt som vill samla poäng och byta mot andra resor eller prylar.
Gå in på “Mer info” för att få mer information om de olika resekreditkorten. Få ut det mesta av ditt resekort!

Topplistan | Bensinkort | Matkort | Resekort | Bonuskort | Utan UC
Resekort
Information
remember more kreditkort

  • Du får 1% tillbaka på allt du handlar med kortet.
  • 8 reseförsäkringar ingår + 3 valfria utan extra kostnad.
  • Vi bjuder på första årsavgiften när du använder vår länk (Värde 295 kr)
Re:member more
Årsavgift: 295 0 kr
Kredit: 0-100 000 kr
56 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 16.24%
Ansök nu
5star
Mer info
bank-norwegian-kreditkort
  • Bonus på ditt första köp värde 300 kr.
  • Ingen kortavgift vid bankomatuttag utomlands.
  • 1% i CashPoints på alla dina köp.
Norwegian-kortet
Årsavgift: 0 kr
Kredit: 0-100 000 kr
45 dagar räntefritt
Därefter fast ränta: 16.99%
Ansök nu
4star
Mer info
AMEX SAS Eurobonus Elite
  • American Express värstingkort för dig som reser mycket.
  • Få 20 000 EuroBonus poäng direkt efter godkänd ansökan.
  • Exklusivt: 18 000 Extrapoäng efter en spendering om 20tkr.
AMEX SAS EuroBonus Elite
Årsavgift: 4000 kr
Kredit: 1 000 000
55 dagar räntefritt
årsränta: 15,99%
Ansök nu
4star
Mer info

Om Resekort

Om man ofta är ute och reser i världen så är det förmånligt att skaffa sig ett resekort som är utgivet av det flygbolag som man vanligtvis reser med. Det finns ett flertal flygbolag som ger ut kreditkort som bland annat British Airways, Norwegian och SAS. Dessa kreditkort innebär att man får en rad olika förmåner som bland annat rabatter och bonuspoäng när man använder sitt resekort för att betala sin resa hos det flygbolag som är kortutgivare. Man får ofta mycket bra bonuspoäng när man betalar sin resa med kreditkortet som sedan kan användas för att få billigare resor när man reser med flygbolaget på nytt.

Ett resekort ger även många andra förmåner utöver bonuspoäng som bland annat rabatter när man tar in på hotell eller hyr en bil. Vissa kort kan även ge rabatter när man äter ute eller när man besöker vissa sevärdheter runt om i världen. Vissa kreditkort ger även tillgång till exklusive lounger i på flygplatser, där man kan koppla av i väntan på att få kliva på flyget. Det finns både enklare kreditkort men även mer exklusive kreditkort som innebär än mer exklusiva förmåner som bland annat hjälp med biljettbokningar, transporter och andra aktiviteter när man är ute och reser.

Självklart så har de flesta resekort även förmåner som reseförsäkringar där man kan erhålla olika försäkringsskydd som är anpassade för personer som reser. Reseförsäkringar träder i kraft i samband med att man betalar för sin resa med kreditkortet.

Hitta ett bra resekort

På denna sida så hittar man massor av information om resekort men även recensioner av olika kreditkort och kortutgivare som innebär att man enkelt och snabbt kan hitta ett resekort som passar en bäst. Här finner man information om avgifter, räntor, förmåner och bonussystem så att man har ett bra underlag när man sedan fattar beslut om vilket kreditkort som man ska välja.

När det gäller resekort så bör man förstås välja ett reskort som är anslutet till det flygbolag som man oftast väljer att flyga med. Man bör även välja ett kreditkort som har låga eller inga avgifter alls så att man slipper att betala för kreditkortet när man inte använder det. Om man vill använda sig av möjligheten att avbetala sina resor eller andra inköp så bör man även granska de räntor och avgifter som föreligger i samband med avbetalningar.

För de allra flesta kreditkorten så gäller att man har en räntefri kredit på upp till 55 dagar. Det betyder att om man väljer att betala hela fakturan i sin helhet varje månad så behöver man inte betala några räntor eller andra kostnader för den kredit som man har utnyttjat. I samband med att man avbetalar sin kredit så får man betala en ränta på den utestående krediten som ofta är individuell, vilket innebär att räntan bestäms utifrån hur kortinnehavarens ekonomi ser ut. Har man en ordnad ekonomi så kan man erhålla en bra ränta, ofta under 10 procent medan en person med lite sämre ekonomi kan få betala upp till drygt 20 procent per år i ränta.

Man bör även försöka hitta ett resekort som har en låg avgift för valutaväxling och uttag då man får betala en valutapåslagsavgift när man gör inköp i en annan valuta men även när man tar ut pengar från en bankomat utomlands.

Att ansöka om ett resekort

När man har bestämt sig för vilket kreditkort som passar en bäst så kan man ansöka om ett kreditkort direkt på kortutgivarens hemsida. Här fyller man i en ansökan och uppger hur stor kreditlimit man vill erhålla. Normalt kan man få en kreditlimit på mellan 5 000 kronor och upp till 150 000 kronor, i vissa fall än mer. Det gör att det finns utrymme att betala resor med sitt kreditkort men även för att betala för hotell, hyrbil och göra inköp i samband med resorna.

Det tar ungefär 2-3 veckor innan man får sitt resekort hemskickat i brevlådan så man bör vara ute i god tid om man har planer på att man ska resa.

Förmåner och bonusar med ett resekort

Ett resekort har förstås förmåner som är förknippade med resor. Bland annat så brukar man erhålla en heltäckande reseförsäkring där både avbeställningsskydd, olycksfall och andra typer av försäkringsskydd ingår så man kan resa tryggt och säkert. Många resekort ger rabatter när man bokar hotell eller hyrbilar hos företag som samarbetar med flygbolaget. Vissa kreditkort kan även ge andra former av rabatter som exempelvis rabatter när man äter på restaurang eller när man gör vissa inköp på sina resor hos företag som samarbetar med flygbolaget.

Resekort har oftast ett begränsat bonussystem där man får rikligt med bonuspoäng när man betalar för sin resa med kreditkortet men väldig lite eller inga alls när man gör andra inköp med sitt resekort. Bonuspoängen kan oftast endast användas när man betalar för nya resor eller när man bokar hotell på resmålet. Det gör förvisso att resorna blir betydligt billigare med ett resekort men även att andra inköp som inte är förknippat med kortutgivarens verksamhet inte ger några bonuspoäng alls.