Bästa kreditkorten med högst bonus

Bästa kreditkorten med högst bonus 2020-09-08T09:13:32+00:00

Vilket kreditkort ska väljas om du framförallt vill ha hög bonus? Som alltid med kreditkort beror det på hur du kommer använda kortet. Vill du ha hög bonus med begränsning – eller lägre utan begränsning?

Komplett – Hög bonus & Hög gräns

Kompletts kreditkort har i flera recensioner utsetts till bästa kreditkortet med bonus. Det är inte oväntat då kreditkortet är gratis och har följande bonusnivå:

  • 4 % när köp sker hos Komplett
  • 2 % på onlineköp
  • 1 % på alla andra köp

Begränsning:

Begränsningen med Komplett är att maximalt 500 kr kan tjänas i bonus per månad och totalt 2000 kr per år. Det är ändå en hög nivå. För att tjäna 2000 kr bonus krävs att inköp sker på totalt 200 000 kr under ett år.

Framförallt ges kortet högt betyg tack vare hög allmän bonus och extra hög bonus vid onlineköp. Detta gör att kortet till och med ger bättre bonus än vissa bensinkort vid tankning och matkort vid matinköp.

Everydaycard – Hög bonus & utan begränsning

Everydaycard har visserligen en årsavgift men kortet har både bonus, rabatter och ett flertal försäkringar. För att ta del av högsta bonusnivån krävs att kortet används till inköp på 20 000 kr per bonusperiod (6 månader). Då ges 1 % på alla inköp. Detta i likhet med Komplettskort. Fördelen är att detta kort inte har någon begränsning för intjänad bonus – nackdelen är årsavgiften.

Kreditkortet har följande bonusnivå:

  • 1 % hos alla matbutiker
  • 1 % på allt drivmedel
  • 0,5 på resterande köp, 1 % om inköp sker på minst 20 000 kr/bonusperiod

Begränsningar:

I likhet med många andra kreditkort ges ingen bonus på kontantuttag, överföringar samt köp av spel (lotter osv).

Shell och Preem – Medelbonus & Utan övre gräns

Även Shell och Preem erbjuder gratis kreditkort med bonus. I detta fall ges 0,5 % i bonus på allt – men inte hos konkurrerande stationer. I jämförelse med Komplett är det alltså hälften så hög bonus men här finns istället ingen begränsning.

Största fördelen med dessa kreditkort är att de även ger rabatter och erbjudanden hos de bensinkedjor som ger ut korten. Få billigare bensin, kaffe och biltvätt – och sedan bonus på allt som köps.

Begränsning:

Någon övre begränsning finns inte med dessa kreditkort. Samtidigt är det svårt att få ihop riktigt stor bonus. Handla för 200 000 kr under ett år och få 1000 kr.

Tre frågor att ställa

På vad ges bonus?

Får du bonus på allt som köps – eller bara hos vissa butiker?

Hur används bonusen?

Betalas bonusen ut i pengar eller måste produkter köpas från kreditkortföretagets produktshop? Hos vissa kan bonus enbart användas till flygbiljetter.

Är det rabatt eller bonus du vill ha?

Ovan presenteras ett par kreditkort med hög bonus. Men är bonus alltid bästa alternativet? Köper du mycket online kanske det är bättre att välja ett kreditkort med höga rabatter hos ett stort antal E-butiker. Ett exempel är gratiskortet re:member flex som ger rabatt hos 300 E-butiker.