Bästa kreditkortet för din semester

Bästa kreditkortet för din semester

strand sverigeSommaren närmar sig med stora steg och antagligen har du redan nu börjat planera din semster och vad du ska hitta på. Kanske ska du åka med familjen till en solig sandstrand eller varför inte ta det lugnt i härliga Sverige när vårt land är som bäst. Oavsett vad du väljer att göra så är det skönt att ha ett kreditkort som backup ifall du skulle få det kort om pengar.

Fördelar med ett kreditkort

Fördelarna är många när det gäller att ha med sig ett kreditkort på semestern. Betalar du din resa med kreditkortet får du en extra reseförsäkring vilket alltid är bra. Du slipper också tänka ut hur mycket pengar du behöver växla innan du ska resa och du behöver inte ha plånboken full med kontanter. Sen är det alltid trevligt att få återbäring på allt man handlar för med kortet. Du har också en räntefri kreditperiod upp till 60 dagar så betalar du tillbaka pengarna innan perioden är slut så kostar det dig heller ingenting.

Ett kort som vi tycker sticker ut extra mycket är ICA bankens kreditkort. Där ingår reseförsäkring samt avbeställningsskydd om du använder kortet när du köper din resa. Samtidigt tar kortet heller inte ut några avgifter vid uttag utomlands och dom har heller inget valutapåslag vid utlandsköp.

Ett annat kort som är bra när du ska resa är Marginalen Traveller. Förutom slopad årsavgift och 54 dagars räntefri kredit så får du också upp till 60% rabatt på ca 100.000 olika hotell i hela världen och 15% rabatt på ca 500 olika restauranger i Europa. Självriskskydd på resa och ersättning vid bagageförsening samt missat anslutningsflyg, rånskydd vid kontantuttag och avbeställningsskydd.

Några saker att tänka på

Kreditkort är bra att ha med sig på semestern, men väljer du att inte betala tillbaka din kredit i tid så tillkommer avgifter som oftast långsiktigt kan bli rätt så dyrt att behöva betala tillbaka. Är du utomlands så är det också bra att tänka på vilken typ av bankomat du använder dig av. En bra tummregel är att endast ta ut pengar från en bankomat som står i anslutning till en bank. Välj också alltid den lokala valutan när du tar ut pengar då växlingsavgiften är dålig när du väljer svenska kronor. Och sist men inte minst, skriv upp det telefonnummer som gäller om du vill spärra ditt kreditkort. Det är alltid bra att vara förberedd ifall det värsta skulle inträffa och du skulle tappa ditt kreditkort.

Vi vill önska alla våra besökare en trevlig semster och hoppas att ni får njuta ordentligt.

By | 2017-01-19T16:16:18+00:00 maj 4th, 2015|Okategoriserade|

Leave A Comment