Jämför och hitta det bästa bensinkortet

Bensinkort 2019-12-23T18:16:31+00:00

När du letar efter ett bensinkort är det viktigt att du väljer ett kreditkort eller bonuskort som ger dig de bästa villkoren. Det finns mycket pengar att spara på att välja rätt bensinkort så därför har vi på Kort24 sammanställt en topplista som gör att du enkelt kan hitta ett kreditkort som ger dig mest rabatt på bensin och andra bränslen. Ta del av våra exklusiva kampanjer idag och ansök helt kostnadsfritt.

Kreditkort som ger poäng när du tankar

Ett bensinkort är ett kreditkort där pengarna du spenderar inte dras från något av dina konton utan du ”lånar” istället från banken som ger ut bensinkortet. Detta kallas att agera på kredit, vilket innebär att du handlar med lånade pengar. Gränsen för hur mycket du kan låna bestäms i förväg och kommer att vara mellan 10 000 och 100 000. Det är detta som kallas kreditgräns. Du kommer att få en månadsfaktura med föregående månads förbrukning och om du betalar denna faktura före förfallodagen kommer det att vara gratis för dig att anväda ditt bensinkort och du kommer att spara pengar på grund av de rabatter de olika bensinkorten erbjuder. Något som är viktigt och som vi ofta påminner om, är att det kostar mycket om du inte betalar tillbaka det lånade beloppet innan förfallodagen går ut. Räntan varierar från kort till kort men det kan sluta illa om du väljer att skjuta på betalningen för lång tid.

OKQ8 VISA Logo

OKQ8 VISA Kreditkort

 • 2 % bonus på OKQ8 & upp till 0,6 % på övriga inköp.

 • Ingen årsavgift & hög beviljandegrad
 • Bästa bensinkortet 2019!
 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 14,95 %

 • Årsavgift: 0 kr

 • Läs mer: (kommer snart)

Ansök Direkt

Spara pengar med ett bensinkort

Kreditkort när du tankar bensin

Om du har bil eller använder ett fordon där du behöver bekosta bränslet är ett kreditkort för detta ändamål en väldigt god idé att införskaffa. Genom att samla bensinräkningen på ett enda kreditkort, ett så kallat bensinkort, kan du spara flera hundra kronor (om inte tusentals) kronor varje år. Detta bara genom att betala med ett annat kort än vad du normalt kanske gör. Så varför inte använda sig av ett bensinkort när du tankar för att få rabatt på bensin eller diesel?

Här kommer några enkla fördelar varför det är bra att ha ett bensinkort 2020:

bensinkort

 • Du får stenkoll på hur mycket pengar du lägger på bensin
 • Ta del av exklusiva rabatter på drivmedel
 • Spara upp till tusentals kronor varje år i återbäring
 • Få olika slags erbjudanden
 • Få gratis försäkringar som täcker skador och olyckor

Olika typer av bensinkort

Ett bensinkort är kort sagt ett kreditkort som ger dig olika slags fördelar. Ett sådant kort kan också kallas för tank-, diesel- eller drivmedelskort, men oavsett benämningen avser det samma sak. Det finns ett antal olika bensinkort, men alla ger dig inte samma förmåner och lika bra rabatter på olika drivmedel. Ett bensinkort ger dig oftast rabatt i antingen procentsats eller öre vid tankning, och/eller kan ge cashback eller bonuspoäng vid köp eller tankningar.

Vissa bensinkort är knutna till ett visst märke eller kedja, till exempel Shell Mastercard som ger dig bara en rabatt om du tankar på en Shell/ST1-mack. Andra kedjor som har egna kreditkort är till exempel Preem och Circle K. Vissa kreditkort av denna typ ger också rabatter på köp inuti själva butiken, som mat, tillbehör till bilen och allt annat du vill eller kan handla där. Det viktigaste är att du får en bra bonus när du tankar din bil eller annat fordon, vilket gör att du kan spara upp till flera tusen kronor per år.

Det kan också finnas kort som endast är avsedda för bonus och rabatter men inte har någon kredit kopplat till kortet. Ett bensinkort med kredit har dock fler fördelar än bonuskort.

Fördelar med bensinkort

Ovan kan du kort läsa om de fördelar som finns med ett bensinkort, och det går inte att poängtera nog vilka enorma fördelar ett bensinkort kan medföra för dig. En av de största fördelarna som finns och som nog gäller för de flesta människor som använder bilen är att du faktiskt sparar en hel del pengar. Vissa bensinstationer erbjuder rabatt direkt när du tankar medan andra istället, eller också, erbjuder återbäring och/eller bonuspoäng som du sedan kan nyttja.

En annan stor fördel är att man får mer än bara rabatter på drivmedlet, utan oftast får man bonus eller rabatter på inköp som du gör i deras butik. Därför är det perfekt att kunna handla lite tillbehör till bilen, några matvaror eller en korv med bröd i farten och också få poäng eller rabatt på detta. Du kan också få andra slags erbjudanden från kreditgivaren. Det kan vara allt från rabatt på resor och hotell till gratis streamingtjänst under en viss period. Dessutom brukar det också ingå olika försäkringar i kreditkortet som till exempel reseförsäkring, försäkring som täcker om du skulle råka tanka fel drivmedel och/eller försäkring som täcker vissa skador och olyckor.

Genom att använda ett bensinkort med kredit får du stenkoll på hur mycket pengar du faktiskt lägger på drivmedel och andra inköp på bensinstationen. Du får en bra överblick eftersom du får hem din faktura varje månad. Du kan då lätt jämföra månadsvis, planera och lägga upp en budget för dessa inköp och drivmedel. Du kanske tänkt att byta bil, och märker att du lägger väldigt mycket pengar på drivmedel och det kan då vara indikationen på att du ska byta till en bränslesnålare bil.

Villkor

Det är helt gratis att ansöka om ett bensinkort och även att använda kortet – om du använder det rätt. Om du betalar tillbaka pengarna innan kreditperioden löpt ut så kommer det att vara gratis. Problemen kommer bara när din räntefria period på ungefär 50 dagar är över och du ännu inte har betalat. Med andra ord är det mycket viktigt att återbetala utnyttjad kredit annars kommer din intjänade bonus snabbt ätas upp av räntekostnader.

Utöver detta är det helt gratis att ansöka, använda och skaffa ett bensinkort. Dock kan det finnas en fast årsavgift på vissa bensinkort. Det är därför viktigt att jämföra och läsa det finstilta innan du undertecknar något form av avtal.

Ansök om ett bensinkort

Det är väldigt enkelt att ansöka om ett bensinkort idag. På denna sida har vi listat vad vi tror är de bästa bensinkorten i Sverige. Om du hittar ett bränslekort du tycker är bra så är det bara att klicka på ”ansök direkt” så kommer du att skickas direkt till en ansökningsblankett för det utvalda bensinkortet. Sökprocessen är elektroniskt, vilket innebär att du enkelt genomför den på internet. Det är helt gratis att söka och det kostar ingenting att äga en bensinkort.

Som tidigare nämnts uppstår kostnader för ett sådant rabattkort för bensin bara när du går över den räntefria perioden som kommer med varje kort. Ett bränslekort fungerar också som ett kreditkort där man kan låna pengar från banken när du gör ett köp och sedan betala tillbaka dem när den räntefria perioden löper ut, eller så kan du välja att låna pengar mot räntekostnader.

Det bästa bensinkortet för just dig finner du sannolikt i listan längst upp på sidan!