Jämför och hitta det bästa Bensinkortet

När du letar efter ett bensinkort är det viktigt att du väljer ett kreditkort eller bonuskort som ger dig de bästa villkoren. Det finns mycket pengar att spara på att välja rätt bensinkort.
Vi har sammanställt en lista som gör att du enkelt kan hitta ett kreditkort som ger dig mest rabatt på bensin och andra bränslen. Letar du efter andra typer av kreditkort hittar du en komplett lista och rangordning på vår startsida. Lycka till!


Bensinkort
Information
remember more kreditkort

  • Bästa bonuskortet med 1% i cashback på ALLT du handlar.
  • 1% rabatt på ett bensinpris på 14kr/l blir 14 öre rabatt
  • Vi bjuder på första årsavgiften när du använder vår länk (Värde 295 kr).
Re:member more
Årsavgift: 295 0 kr
Kredit: 0-100 000 kr
56 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 16.24%
Ansök nu

5star
Mer info

More golf kreditkort

  • 15 öre/l i drivmedelsrabatt på Preem.
  • Slopad årsavgift & 9000 extra välkomstpoäng.
  • Upp till 50% rabatt på greenfee och golfutrustning.
MoreGolf
Årsavgift: 295 0 kr
Kredit: 0-160 000 kr
55 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 15.14%
Ansök nu

4star
Mer info

Ikano bank kreditkort

  • 15 öre/l i drivmedelsrabatt på Preem.
  • Betala räkningar med kortet utan extra kostnad.
  • Få rabatt i utvald bransch varje månad.
Ikano-kortet
Årsavgift: 0 kr
Kredit: 1 000-60 000 kr
60 dagar räntefritt
Därefter fast ränta: 13.20%
Ansök nu

4star
Mer info

Så fungerar ett bensinkort

Bensinkort Ett bensinkort är ett kreditkort där pengarna du spenderar inte dras från något av dina konton utan du “lånar” istället från banken som ger ut bensinkortet. Detta kallas att agera på kredit, vilket innebär att du handlar med lånade pengar. Gränsen för hur mycket du kan låna bestäms i förväg och kommer att vara mellan 10 000 och 100 000. Det är detta som kallas kreditgräns. Du kommer att få en månadsfaktura med föregående månads förbrukning och om du betalar denna faktura före förfallodagen kommer det att vara gratis för dig att anväda ditt bensinkort och du kommer att spara pengar på grund av de rabatter de olika bensinkorten erbjuder. Något som är viktigt och som vi ofta påminner om, är att det kostar mycket om du inte betalar tillbaka det lånade beloppet innan förfallodagen går ut. Räntan varierar från kort till kort men det kan sluta illa om du väljer att skjuta på betalningen för lång tid.

Spara pengar med rätt bensinkort

Genom att samla bensinräkningen på ett bensinkort kan du spara flera hundra kronor, om inte tusentals kronor vajre år – bara genom att betala med ett annat kort än vad du normalt gör. Varför inte använda sig av ett bränslekort när du tankar för att få rabatt på bensin eller diesel. Det finns ett antal olika bensinkort, men alla ger dig inte samma förmåner och lika bra rabatter på bränsle. Ett bensinkort ger dig rabatt i antingen procentsats eller öre vid tankning. Vissa bensinkort är knutna till ett visst märke, till exempel Shell Mastercard ger dig bara en rabatt om du tankar på en Shellmack. Vissa kreditkort av denna typ ger också rabatter på köp inuti själva enheten, som hamburgare, spolarvätska och allt annat du behöver handla där. Det viktigaste är att du får en bra bonus när du tankar, vilket gör att du kan spara upp till flera tusen kronor per år.

Gratis att ansöka

Det är helt gratis att ansöka om ett bensinkort och även att använda kortet – om du använder det rätt. Om du betalar tillbaka pengarna innan kreditperioden löpt ut så kommer det att vara gratis. Problemen kommer bara när din räntefria period på ungefär 50 dagar är över och du ännu inte har betalat. Med andra ord är det mycket viktigt att återbetala utnyttjad kredit annnars kommer din intjänade bonus snabbt ätas upp av räntekostnader. Utöver detta är det helt gratis att ansöka, använda och skaffa ett bensinkort. Dock kan det finnas en fast årsavgift på vissa bensinkort.

Ansök om ett bensinkort

Det är väldigt enkelt att ansöka om ett bensinkort idag. På denna sida har vi listat vad vi tror är de bästa bensinkorten i Sverige. Om du hittar ett bränslekort du tycker är bra så är det bara att klicka på “ansök direkt” så kommer du att skickas direkt till en ansökningsblankett för det uvalda bensinkortet. Sökprocessen är elektroniskt, vilket innebär att du enkelt genomför den på internet. Det är helt gratis att söka och det kostar ingenting att äga en bensinkort. Som tidigare nämnts uppstår kostnader för ett sådant rabattkort för bensin bara när du går över den räntefria perioden som kommer med varje kort. Ett bränslekort fungerar också som ett kreditkort där man kan låna pengar från banken när du gör ett köp och sedan betala tillbaka dem när den räntefria perioden löper ut, eller så kan du välja att låna pengar mot räntekostnader.