Kreditkort trots betalningsanmärkning

Kreditkort trots betalningsanmärkning 2017-01-19T16:15:34+00:00

Det är många som undrar om det går att få ett kreditkort trots betalningsanmärkningar. Det är relativt lätt hänt att man kan bli drabbad av betalningsanmärkningar, det räcker med att man råkar glömma eller tappa bort en räkning för att det ska gå så långt att det leder till en betalningsanmärkning. Många gånger beror det dock på skäl som har att göra med personer som har dålig ekonomi, då fungerar betalningsanmärkningen som en sorts varning för andra kreditgivare eller tjänster som är förenade med efterskottsbetalning.

Vi skulle vilja påstå att det inte är omöjligt att bli beviljad ett kreditkort med betalningsanmärkning i registret. För att ha en chans att bli beviljad ett kreditkort i sådana fall kan det kräva att du personligen kontaktar kreditbolaget i frågan för att få en individuellt anpassad ansökan. Då kan kreditrådgivaren gå igenom just din ekonomi och utvärdera orsaken till att du har en betalningsanmärkning. Om det visar sig att du endast har fått någon enstaka betalningsanmärkning som visar sig ha uppkommit av helt onödiga skäl, och att du faktiskt idag har en bra ekonomi samt en fast inkomst kan du faktiskt bli beviljad kreditkortet även om du har betalningsanmärkningar. Kanske blir det på begränsade premisser eller en högre räntesats, men du har ändå blivit godkänd med din kreditansökan.

Först och främst ska du dock läsa kreditkortets villkor för att se om det överhuvudtaget är någon idé att få till en personlig rådgivning. Står det klart och tydligt i villkoren att inga betalningsanmärkningar accepteras behöver du inte bemöda dig att kontakta kreditkortsbolaget. Men står det ingenting om det, eller om det står klart och tydligt att personer med betalningsanmärkning kan komma att accepteras, då har du stora chanser att faktiskt kunna skaffa ett kreditkort trots att du har betalningsanmärkningar.