Kreditkort trots betalningsanmärkning

Kreditkort trots betalningsanmärkning 2019-09-26T15:09:02+00:00

Ofta är det mycket svårt att få ett kreditkort beviljat om man har en betalningsanmärkning. Men det är inte omöjligt. Ta kontakt med kreditbolaget som därmed kan granska din ekonomiska situation närmare. Blir du ändå inte beviljad kan ett alternativ vara ett bankkort och en onlinekredit.

Går det att få kreditkort trots betalningsanmärkning?

Det är relativt lätt hänt att få en betalningsanmärkning. Det räcker med att man råkar glömma eller tappa bort en räkning för att det ska ge en anmärkning. Många gånger beror det på att personen har dålig ekonomi, men det behöver alltså inte vara så.

Har du fått en ”onödig” anmärkning kan du fortfarande få ett kreditkort. I vissa fall kan det räcka med att ta kontakta med kreditbolaget som därmed gör en djupare analys av din ekonomiska situation och orsaken bakom betalningsanmärkningen.

De flesta kreditkortsföretag nekar däremot generellt samtliga ansökningar av personer som har anmärkning.

Vad är alternativet till kreditkort?

Om du inte får ett kreditkort finns flera alternativ. Det beror främst på vad du söker efter för funktion.

Om du vill ha ett kort att handla med – Välj bankkort

Det är mycket enkelt att skaffa ett bankkort utan kredit. Får du inte ett kort från din bank kan exempelvis Revolut skaffas. Ett kort helt utan avgifter och som är kopplat till ett eget konto. Hantera kontot via en app, fyll på pengar från andra bankkonton eller med kort och använd sedan kortet som ett vanligt bankkort.

Om du önskar kredit – Välj onlinekredit

Många har kreditkortet som en ekonomisk buffert. Ett alternativ kan då vara en onlinekredit. Flera av dessa kan nämligen tecknas trots betalningsanmärkningar. Välj vilket kreditbelopp som önskas och ha krediten sedan tillgänglig online.

När du behöver pengar går du in på hemsidan och aktiverar ett uttag till ditt bankkonto. Du betalar enbart ränta när krediten utnyttjas och kan återbetala din egen takt.

Frågor och svar

Finns det kreditkort som inte tar UC?

Nej, samtliga kreditkortsföretag använder UC. Har du en betalningsanmärkning kommer detta alltså att upptäckas av kreditbolaget.

Vad ser kreditföretaget när de gör en kreditupplysning?

Vid en kreditupplysning visas bland annat deklarerad inkomst, betalningsanmärkningar och civilstånd. Via UC går det att få ut en kreditupplysning på sig själv för att därmed se exakt vad kreditbolagen får för information.

Jag får inget kreditkort – vad kan jag göra?

Börja med att kontrollera när din betalningsanmärkning löper ut. Kanske är det bara ett par månader kvar vilket gör att du kan göra ny ansökan då.

Önskas ett kort samt en kredit är annars alternativet att kombinera två separata tjänster. Ett vanligt bankkort kan beställas från P.F.C eller Revolut. Då korten inte har någon kredit tas inte heller någon kreditupplysning. Teckna sedan en onlinekredit och ta ut de pengar som behöver lånas till kortkontot och betala med kortet.