Kreditkort med bonus

Bonuskort 2019-12-23T18:15:25+00:00

Kort24.se listar bästa kreditkortet 2020 I Sverige som ger bonuspoäng på dina köp. Oavsett om det är kreditkort som ger poäng på allt du köper eller som ger dig bonus på enskilda köp, så finns dem med i vår topplista. Du hittar också exklusiva kampanjer som bara finns tillgängliga här hos oss och rabatterade det kostar ingenting att ansöka om ett kreditkort. Här är listan med kreditkort som ger dig bäst bonus & cashback 2020.

Kreditkort som ger bonuspoäng

När det är dags att skaffa sig ett kreditkort så finns det en hel del kreditkort som man kan välja mellan som även ger innehavaren bonuspoäng i samband med att man gör inköp med sitt kreditkort. Med ett kreditkort så får man alla inköp som man gör med kreditkortet under en månad specificerade på en räkning, så att man har full kontroll på alla sina inköp under månaden. Om man sedan betalar hela räkningen i samband med att man får lön så behöver man inte betala några kostnader för den kredit som man har använt sig av.

Istället så samlar man på sig bonuspoäng när man handlar som man sedan bland annat kan växla mot kontanter. Sammantaget gör detta att det blir enklare och bekvämare men även lönsammare att handla med sitt kreditkort istället för med sina egna kontanter samtidigt som man alltid har tillgång till en buffert om man skulle få oväntade utgifter en månad.

Komplett Bank kreditkort logo

Komplett Bank kreditkort

 • 1-4 % bonus på allt
 • Bonuspoäng används i Komplett-butiken
 • Bästa bonuskortet 2019!
 • Räntefritt i hela: 50 dagar

 • Sedan ränta: 24,90 %

 • Årsavgift: 0 kr

 • Läs mer: (kommer snart)

Ansök Direkt
Bank Norwegian flex logo

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen uttagsavgift

 • Du får bonus på varje köp du gör
 • Bästa kreditkortet på resan 2020

 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 19,99%
 • Årsavgift: 0 kr

 • Högsta kredit: 100 000 kr

Ansök Direkt
Supreme card gold logo

Supreme Card Gold

 • Bonus på allt
 • Bra reseförsäkring
 • Många räntefria dagar
 • Räntefritt i hela: 60 dagar

 • Sedan ränta: 12,36 – 16,32 %

 • Årsavgift: 245 kr

Ansök Direkt
OKQ8 VISA Logo

OKQ8 VISA Kreditkort

 • 2 % bonus på OKQ8 & upp till 0,6 % på övriga inköp.

 • Ingen årsavgift & hög beviljandegrad
 • Bästa bensinkortet 2019!
 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 14,95 %

 • Årsavgift: 0 kr

 • Läs mer: (kommer snart)

Ansök Direkt

Olika typer av bonuskort

Kreditkort med bonus

Kreditkort ges ut av ett stort antal olika kortutgivare som ofta har en verksamhet inom olika områden. Några av de vanligaste typerna av företag som ger ut kreditkort är: flygbolag, bensinbolag, hotellkedjor och matbutikskedjor. Dessa kreditkort ger dig som innehavare olika förmåner som är förknippade med respektive företags verksamhet. Till exempelvis kan ett kreditkort som är utgivet av ett resebolag medföra att du får olika förmåner, såsom reseförsäkringar, rabatter på resor, hotell och hyrbilar.

Samtidigt samlar du även på dig bonuspoäng när du betalar din resa med kreditkortet. Dessa poäng kan du sedan växla in mot kontanter eller använda i samband med inköp hos de företag som har ett samarbete med kortutgivaren.

Därför är det viktigt att du ansöker om ett kreditkort hos den kortutgivare som tillhandahåller just det bonuskort som passar dig allra bäst. Om du reser mycket är det lämpligt att ha ett kreditkort från det resebolag som du vanligtvis reser med. Du som vill erhålla förmåner och bonuspoäng i samband med matinköp bör istället välja ett kreditkort från den livsmedelskedja där du oftast handlar. Du får då ut mesta möjliga av de förmåner vilka ditt bonuskort berättigar dig till.

Ditt bonuskort kan även ge dig ytterligare förmåner

Det finns också bonuskort som är rent allmänna och som ger bonus i samband med alla inköp du gör, oavsett hos vilket företag du gör dessa. Många av dessa kreditkort kan även ge andra förmåner, såsom exempelvis försäkringar, rabatter i samband med inköp av drivmedel eller måltider på restauranger, men också allmänna rabatter eller kampanjer på olika varor.

Det är också vanligt att ett bonuskort även ger dig en förlängd garanti på de varor som du köper med ditt kreditkort. Du kan även erbjudas prisgaranti, vilket innebär att du får mellanskillnaden tillbaka om du skulle hitta en likadan vara till ett lägre pris.

Kreditkort med cashback – ett slags bonuskort

Ett kreditkort med cashback är ett kort som i mångt och mycket påminner om de bonuskort som du säkerligen är bekant med. Ett cashback-kort fungerar i stort sett som de mat- och bensinkort som florerar på marknaden. I regel får du en cashback på cirka 1 % av det belopp som du under månaden har spenderat på inköp med kortet.

Ponera att du under en genomsnittlig månad spenderar 25 000 kronor på bensin, mat och andra slags inköp. Med 1 % cashback får du då tillbaka 250 kronor på dessa köp. Det låter kanske inte särskilt mycket, men om man slår ut det på ett år uppgår din cashback enligt detta räkneexempel till 3 000 kronor. Dessa pengar får du utbetalda till ditt konto.
Kreditkort med cashback lämpar sig därför utmärkt för dig som önskar få pengar tillbaka på alla dina inköp.

Så ansöker du om ett kreditkort med cashback

För att hitta det mest optimala bonuskortet kan du med fördel läsa recensioner om de olika bonuskort som finns tillgängliga på marknaden. Du kan på detta vis erhålla information om kostnader och räntor såväl som de förmåner, rabatter och bonusar vilka du erhåller. Detta gör att du snabbt kan hitta det bonuskort som passar för dina ändamål bäst. Majoriteten av denna information finner du i listan längre upp på denna sida. Där kan du snabbt och enkelt få en överskådlig bild av de alternativ som du har att välja mellan.

Det finns som du märker ett stort antal kreditkort på marknaden att välja bland. Av denna anledning är det viktigt att du väljer ett bonuskort med rimliga avgifter, låg ränta, bra förmåner och ett lukrativt bonussystem som ger bra återbäring när du använder ditt kort för att betala för produkter eller tjänster.

När du har hittat det kreditkort som bäst motsvarar ditt behov kan du klicka dig vidare för att ansöka kortet direkt på kortutgivarens hemsida. Där fyller du i en ansökan på nätet, uppger dina personliga uppgifter och önskad kreditgräns. Du får efter att du skickat in ansökan besked på direkten om huruvida du får din kreditansökan beviljad eller ej. Därefter kan du få ditt kreditkort hemskickat inom 2-3 veckor.

Fördelar med kreditkort som ger bonuspoäng

kreditkort med bonus

Det finns många fördelar med att inneha kreditkort, framför allt om kortet ifråga inte medför några avgifter. Dessa är några av fördelarna med att använda bonuskort, d.v.s. ett kreditkort med bonus:

 • Du sparar pengar genom att samla poäng
 • Du kan köpa saker direkt med kredit utan att vänta
 • Det är generellt sett säkrare att handla med kreditkort

Ofta avgiftsfritt att inneha och använda

En stor fördel med bonuskort är att dessa sällan kostar när du inte använder dig av kreditkortet. Ett kreditkort har dessutom ofta en räntefri kredit på upp till 55 dagar. Det innebär att du inte behöver betala några avgifter eller någon ränta för den kredit som du inte har utnyttjat under den aktuella tidsperioden. Detta gäller alltså även om du har använt kortet för inköp, under förutsättning att man betalar hela sin faktura i samband med att man får lön.

Ger ekonomiskt svängrum

Det faktum att bonuskort ofta är avgiftsfria gör att kortet utgör en försäkring och en ofta välbehövlig buffert om du någon gång skulle vara i behov av likvida medel för att finansiera oväntade utgifter. Denna typ av kreditkort ger dig dessutom ekonomiskt svängrum på ytterligare sätt.

Om du till exempel ska göra ett större inköp kan du också välja att delbetala sin använda kredit över flera månader till en förmånlig ränta. Du kan själv välja hur mycket du önskar betala varje månad, vanligtvis dock lägst 3 procent av den utnyttjade krediten. Det innebär att ett större inköp inte behöver påverka din månatliga privatekonomi i lika hög utsträckning som om du hade betalat kontant för samma inköp.

Går att använda i hela världen

Ett kreditkort är i regel anslutet till VISA eller MasterCard. Det gör att kortet går att använda för inköp eller uttag av kontanter över hela världen.

Spara pengar och få en bra överblick över dina utgifter

Genom att välja ett bra bonuskort kan du ofta få flera förmåner. Du kan även få en hel del pengar tillbaka i form av bonuspoäng eller cashback, vilka kan användas i samband med nya inköp. Om du väljer ett bonuskort med rimliga avgifter och ett bra bonussystem kan du tjäna pengar varje månad genom att betala med kreditkortet istället för att betala kontant vid inköp. Det anses dessutom ofta vara bekvämt att kunna betala månadens alla inköp en gång per månad och samtidigt få en bra översikt över månadens inköp.

Sammanfattning av bonuskort

Sammanfattningsvis kan det vara värt att nämna att bonuskort är en av de mest eftertraktade formerna av kreditkort på marknaden. Anledningen till detta är enkel: du får bonus på alla dina inköp och kan sedan växla in dessa i utbyte mot produkter, tjänster eller resor. Detta är någonting som eftertraktas av många svenska konsumenter. I vissa fall får du även en ren cashback, d.v.s. en slags kontant återbäring, på dina köp.

Längre upp på denna sida finner du en komplett sammanställning i listform över de bästa bonuskorten. Ta gärna en titt där och se om du inte hittar ett kreditkort med bonus som faller dig i smaken.