Det börjar komma kreditkort i mobilen

Det börjar komma kreditkort i mobilen

Nu för tiden så är det vanligt att lånebolagen erbjuder låntagare en kredit som komplement till snabblån vilket innebär att man söker om en kreditlimit och sedan så tar man ut pengar då man behöver. Man kan välja att ta ut hela beloppet eller så kan man ta ut mindre summor. Då man endast betalar en ränta för det belopp som man väljer att ta ut så är det smart att inte ta ut mer pengar än man behöver. För de uttag som man gör under en månad får man en faktura, som man får månaden därpå. Detta betyder att man har en genomsnittlig kredittid på 45 dagar innan man behöver betala tillbaka den kredit som man har använt sig av. Om man har valt att använda sig av en större del av krediten en månad så går det även att avbetala sin kredit under flera månader, vanligtvis så betalar man 20 procent av den utestående krediten vid varje amorteringstillfälle.

Kreditkort i mobilen

Då man kan använda sig av sin mobiltelefon för att begära uttag så blir denna form av kredit en variant av ett kreditkort då man kan göra uttag även när man är på resande fot, under förutsättning att man har ansökt om och fått sin kredit beviljad tidigare. De lånebolag som erbjuder denna form av kredit brukar vanligtvis hålla öppet alla dagar i veckan, ofta till sent på kvällen, vilket innebär att man snabbt och enkelt får tillgång till kontanter även efter ordinarie arbetstid.

Ett kreditkort i mobilen innebär att man alltid kan begära ett uttag, även om man inte är hemma, man får direkt besked om när pengarna är utbetalda och sitter på kontot vilket innebär att man därefter kan börja använda sig av sina pengar, antingen genom att handla med sitt bankkort eller genom att ta ut pengarna på en bankomat. Det gör att ett kreditkort i mobilen nästan är likvärdigt med de traditionella kreditkorten, med en del undantag.

Kreditkort i mobilen kan dock inte ersätta de traditionella kreditkorten som fortfarande är överlägsen denna kreditform. Ett kreditkort har betydligt lägre kostnader och räntor, oftast helt räntefritt i 56 dagar, och kan användas för inköp och uttag direkt dygnet runt. Ett kreditkort brukar oftast även ha en högre kreditlimit och möjlighet till förmånlig avbetalning under en längre tid. Dessutom så brukar ett kreditkort även innebära att man får bonuspoäng, rabatter och en hel del andra förmåner som gör ett kreditkort mer värdefullt än ett kreditkort i mobilen.

By | 2017-05-17T12:38:58+00:00 maj 17th, 2017|Okategoriserade|

Leave A Comment