Fördelar med ett kreditkort

Fördelar med ett kreditkort

Det finns massor med fördelar med att ha ett kreditkort om man skaffar sig ett kreditkort som är väl anpassat efter de behov som man har. Ett kreditkort kan man använda för alla inköp som man gör under en månad och om man sedan betalar hela fakturan i sin helhet så får man upp till 55 dagars räntefri kredit, vilket innebär att man endast betalar tillbaka det belopp som man har använt under dessa dagar, inga övriga kostnader eller räntor. Därför så kan en kreditkort vara bra att använda för månadens alla inköp, så man dels slipper springa omkring med kontanter men även för att man får månadens alla inköp specificerade på en räkning, som man sedan betalar i samband med att man får sin lön.

Andra fördelar med ett kreditkort är att man kan göra ett större inköp, exempelvis vinterkläder, en resa eller nya vitvaror till hemmet. Om man gör ett större inköp så kan man välja att avbetala sin kredit över flera månader så att inköpet inte påverkar ens månadsekonomi så mycket. Amortering kan ske till en förmånlig ränta och under en tid på upp till normalt 24 månader.

Genom att man har ett kreditkort så har man alltid tillgång till en buffert om det skulle uppstå en situation där man får en oväntad kostnad som omedelbart måste hanteras. Man kan ta ut kontakter med sitt kreditkort på en bankomat, upp till det belopp som man har fått i kredit, vilket är mellan 10 000 kronor upp till 100 000 kronor, beroende på vilket kortbolag som man har valt. Det betyder att man alltid har tillgång till kontanter och därmed så slipper man hamna i en situation där man behöver låna pengar av vänner och bekanta eller ta ett smslån, vilket kan bli betydligt dyrare.

Andra förmåner med ett kreditkort

Utöver att man har tillgång till en räntefri kredit under 55 dagar och även möjlighet att kunna göra ett större inköp eller ta ut kontanter, som man sedan kan amortera av till en förmånlig ränta under en längre tid, så finns det även en hel del andra förmåner anslutna till kreditkortet som innebär att man kan erhålla ett mervärde.
Bland annat kan man erhålla försäkringar när man betalar med sitt kreditkort. Det kan vara en reseförsäkring om man betalar en resa med kortet, en trygghetsgaranti, utökad garantitid och en bästa pris garanti när man betalar vitvaror eller elektronik med kreditkortet eller någon annan försäkring.

Man kan även erhålla bonus på de inköp som man gör vilket innebär att varje gång man handlar med kreditkortet så får man bonuspoäng som sedan kan växlas in mot kontanter och användas för att betala en del av fakturaskulden.

Vissa kreditkort ger även rabatter när man betalar med kreditkortet som exempelvis rabatt vid inköp av bensin, äter ute på restaurang eller på speciella varor under en tidsbegränsad period. Det gör att man faktiskt kan tjäna pengar på sitt kreditkort genom att betala mindre i samband med vissa inköp. Man får även bonuspoäng när man handlar, vilket växlas till kontanter, och under förutsättning att man använder sig av den räntefria krediten och betalar hela fakturan i samband med lön, så kan därmed ens månadsutgifter bli lägre.

By | 2017-05-30T16:27:07+00:00 juni 10th, 2017|Okategoriserade|

Leave A Comment