Hitta ett kreditkort för semesterresan

Hitta ett kreditkort för semesterresan

 

resekort

Om man reser ofta eller om man är utomlands under längre perioder så är ett resekort ett bra val av kreditkort för att få säkrare, tryggare och bekvämare resor. Det finns ett flertal kreditkort som är väl anpassade för personer som ofta reser och som ges ut av flygbolag som bland annat Norwegian Air, British Airways och SAS. Dessa kreditkort ger mycket bra bonuspoäng när man väljer att betala sin flygresa med det kreditkort som ges ut av det flygbolag som man reser med. Dessa poäng kan sedan användas för att betala nya flygresor men även för att betala hotell och hyrbil hos företag som samarbetar med respektive flygbolag. Man kan även få poäng för andra inköp som man betalar med kreditkortet.

Dessa kreditkort innehåller även en del försäkringar som man vara bra att ha när man är ute och reser. Om man väljer att betala sin flygresa med kreditkortet så ingår bland annat en reseförsäkring, avbeställningsskydd och försäkring vid försening. Det innebär att man kan få pengar tillbaka eller sina kostnader betalda om man skulle råka ut för en olycka men även i en del andra sammanhang också.

Olika förmåner anslutet till ett kreditkort för resan

Ett kreditkort som är utformat för att passa personer som reser ofta har ofta även en del förmåner som förknippas med resor som exempelvis att man får rabatter på hotellbokningar eller när man hyr bil. Det finns även kreditkort som ger rabatter eller fritt inträde till sevärdheter. Ofta brukar även kreditkorten ge tillträde till exklusiva lounger på flygplatsen där man kan koppla av, äta och dricka i väntan på att ens flyg ska avgå.

Att ha ett kreditkort med på resan innebär även att man har en buffert för oförutsedda utgifter eller för att dryga ut semesterkassan. Då ett kreditkort är anslutet till VISA eller MasterCard så kan man använda kreditkortet för inköp över hela världen. Man kan även ta ut kontanter i bankomater, om man är i behov av ett kontanttillskott. De inköp och de kontanter som man tar ut från sin kredit betalar man tillbaka sedan i lugn och ro när man kommer hem och har fått sin lön.

Om man väljer att betala hela fakturan på en gång så betalar man inga kostnader eller räntor för att man använt sig av krediten utan endast det belopp som man har nyttjat på resan. Skulle man ha gjort ett större inköp på sin resa eller om resekostnaderna för resan är höga så kan man även välja att avbetala sin kredit i upp till 24 månader vilket innebär att återbetalningen inte behöver påverka ens månadsekonomi så mycket.

Att tänka på när man ska skaffa ett kreditkort för resan

Som tidigare nämnts så finns det kortutgivare som ger ut kreditkort som är väl anpassade för användning i samband med resor. Det finns dock även en hel del andra kreditkort som också kan erbjuda liknande förmåner som reseförsäkringar, rabatter på restauranger, bonuspoäng vid inköp och möjlighet till en räntefri kredit i upp till 55 dagar. Det man bör kontrollera när man ska välja ett kreditkort för resan är att kreditkortet inte har någon årsavgifter men även låga uttagsavgifter och valutapåslag avgifter.

By | 2017-05-30T13:55:21+00:00 maj 30th, 2017|Okategoriserade|

Leave A Comment