Kreditkort för resor i vinter

Kreditkort för resor i vinter


Om man planerar att resa i vintern, kanske för att fira julen utomlands eller för att åka skidor under sportlovet, så är det alltid bra att man är förberedd på det mesta. Precis som när man packar så bör man alltid tänka på att man får med sig de saker som man kommer att behöva på resan som badbyxor, en varm tröja eller något annat som man kanske får behov av. Likaså gäller detsamma för ekonomin. Ett kreditkort ger ett bra skydd och möjliggör även att man kan få en riktigt bra semester och samtidigt kan tjäna in poäng på sin resa.

Om man har ett kreditkort som är anslutet till ett finansbolag med anknytningar till ett flybolag så kan man se fram emot en trygg och säker resa samtidigt som man även har möjlighet att tjäna pengar varje gång som man betalar med sitt kreditkort. Dessa kreditkort har förmåner som bland annat rabatter på resor, hotell och restauranger, samtidigt som man får poäng när man betalar med sitt kreditkort, som sedan kan användas när man ska ut och resa på nytt. Utöver det så har man även andra förmåner som en reseförsäkring i olika varianter som gör att man kan få snabb hjälp om något inträffar under resan.

Om behovet att förstärka sin reskassa skulle uppstå så har man även en förmånlig kredit som ger upp till 55 dagar räntefri kredit på de inköp eller uttag som man gör med sitt kreditkort under resan. Det innebär att man inte behöver snåla eller avstå från att utföra vissa aktiviteter på sin resa bara för att hushålla på sin reskassa. Då kreditkoren dessutom är anslutna till VISA eller MasterCard så kan man göra inköp eller ta ut pengar över hela världen. Att ta med sig ett kreditkort på resan är en bra garanti för att man kommer få en lugn och avkopplande semester utan att man behöver känna stress för sin ekonomi men även för att man är försäkrad och även tjänar in poäng varje gång som man betalar med sitt kreditkort.

Att välja ett kreditkort för resan

Om man inte redan har ett kreditkort så finns det ett stort antal kreditkort att välja mellan som passar utmärkt att ta med sig på sin resa. De allra flesta kreditkort erbjuder till att börja med en räntefri kredit på upp till 55 dagar. Det betyder att man inte behöver betala någon ränta för de inköp eller uttag som man gör på sin resa, under förutsättning att man betalar hela fakturan i sinhelhet efter att man har kommit hem. Skulle man dock vilja avbetala de utgifter som man har haft på resan så går även det bra till en lägre räntekostnad. En annan fördel med att betala sin resa med kreditkortet är att de flesta kreditkort har en reseförsäkring som täcker upp för skador, förluster eller om man råkar ut för en olycka eller blir sjuk.

När man är ute och reser så får man dock betala något som kallas ett valutapåslag på de inköp som man gör utomlands. Denna avgift brukar ligga på mellan 1,5 upp till 2,5 procent på det belopp som man har handlat för. Dessutom är det vanligt att man får betala en uttagsavgift när man tar ut pengar på en bankomat utomlands. Denna avgift är normalt på 3 procent men det finns några finansbolag som erbjuder kreditkort med lägre eller ingen uttagsavgift.

Vissa kreditkort kan man samla poäng på varje inköp som man gör och om man reser mycket så bör man ha ett kreditkort som är anslutet till det flygbolag som man brukar resa med, som exempelvis SAS, Norwegian eller British Airways. Då får man betydligt mer bonuspoäng när man betalar sin resa eller bokar hotell med sitt kreditkort. Dessutom så har man möjlighet att få rabatter på exempelvis hotellrum, hyrbilar eller på restauranger i många länder runt om i världen. Dessutom så brukar dessa kreditkort ha en utökad reseförsäkring som även omfattar avbokningsskydd och förseningsskydd. Jämför resekorten här

By | 2017-01-19T16:16:09+00:00 december 19th, 2016|Okategoriserade|

Leave A Comment