Jämför och hitta det bästa matkortet

Matkort 2019-12-23T18:16:10+00:00

Vi på Kort24 vet att alla behöver vi handla mat online eller i mataffären, så därför är det perfekt att använda ett kreditkort som ger dig poäng när du handlar mat. Vissa mataffärer har egna kreditkort som ger högre poäng när du handlar hos dem, och andra matkort ger dig cashback oavsett vart du handlar med ditt kort. Här nedan hittar du vår topplista på bästa matkortet 2020 för dig som vill tjäna poäng. Ta del av våra exklusiva kampanjer idag och ansök kostnadsfritt.

Bank Norwegian flex logo

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen uttagsavgift

 • Du får bonus på varje köp du gör
 • Bästa kreditkortet på resan 2020

 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 19,99%
 • Årsavgift: 0 kr

 • Högsta kredit: 100 000 kr

Ansök Direkt
OKQ8 VISA Logo

OKQ8 VISA Kreditkort

 • 2 % bonus på OKQ8 & upp till 0,6 % på övriga inköp.

 • Ingen årsavgift & hög beviljandegrad
 • Bästa bensinkortet 2019!
 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 14,95 %

 • Årsavgift: 0 kr

 • Läs mer: (kommer snart)

Ansök Direkt
Supreme card gold logo

Supreme Card Gold

 • Bonus på allt
 • Bra reseförsäkring
 • Många räntefria dagar
 • Räntefritt i hela: 60 dagar

 • Sedan ränta: 12,36 – 16,32 %

 • Årsavgift: 245 kr

Ansök Direkt

Bästa matkortet

kreditkort för matinköp

Att i förväg veta vilket kreditkort som passar dig bäst i vardagen är inte lätt. Det finns så många olika kort där ute att välja mellan vilket kan göra det ännu svårare att välja ett enskilt sådant. Att ha ett kreditkort som ger dig olika slags fördelar när du handlar mat är inte bara en fördel i sig, utan snarare ett måste. För mat och andra produkter som finns i livsmedelsaffären behöver vi ju alla köpa, och vi lägger (tyvärr) en hel del pengar på dessa. Om du dessutom då kan få erbjudanden, få cashback och spara pengar på dessa vardagliga inköp är det nästan dumt att inte skaffa ett kreditkort för detta ändamål, ett så kallat matkort.

Det finns flera kreditkort som passar för dig som vill tjäna poäng när du handlar i din mataffär. Här kommer några ytterligare anledningar till varför det är bra att ha ett så kallat matkort 2019:

 • Du kan spara upp till tusentals kronor per år
 • Matkortet låter dig ta del av exklusiva rabattkuponger
 • Du får olika slags erbjudanden
 • Du får bonus eller cashback på det du handlar
 • En bättre överblick på hur mycket pengar du lägger på mat
 • Större frihet att handla mat utan begränsningar
 • Du kan få tillgång till olika slags försäkringar

Hitta ett matkort som passar dig

Valet av matkort beror oftast på vilken butik som ligger närmast din bostad eller ditt arbete, d.v.s. där du vanligen handlar och gör dina inköp. Men ibland ligger affärerna nära varandra och då kan det vara värt att räkna på hur mycket du kan spara genom att välja ett matkort med ett riktigt bra bonussystem. Utöver att få en bra återbäring har kreditkorten även riktigt bra försäkringar och liknande som du kan se som en ren bonus som följer med kreditkortet. Ofta erbjuder kreditgivaren reseförsäkringar, trygghetsförsäkringar vid köp av elektronik och andra slags köpförsäkringar.

Ett tips är att gå vidare på ”Läs recension” för att se exakt vad du får ut av ditt kreditkort.

Vilket matkort passar dig bäst?

Man brukar skilja på två olika typer av så kallade matkort. Det finns kort som är kopplade till en specifik kedja, till exempel ICA, där du erhåller erbjudanden och bonus/cashback på de inköp du gör i den respektive kedjans affärer. Du kan till exempel få upp till 1 procent bonus på alla inköp du gör i alla ICA-butiker i Sverige, vilket innebär att du sparar upp till flera tusen kronor per år i cashback. Du behöver inte göra något mer än att bara betala med ditt kreditkort i din lokala ICA-butik, och så kommer cashbacken automatiskt att samlas på ditt kreditkonto.

Den andra sortens matkort är det kreditkort som du kan använda i mataffären och betala med, men som också fungerar som ett utmärkt kreditkort på andra ställen och som ger bonus på alla inköp du gör. Du får alltså bonus på alla inköp och inte bara det som gäller mat eller i en specifik affär. Använder du kreditkortet (matkortet) på en bensinstation får du bonus, använder du det för att köpa en resa får du bonus – ja, du förstår grejen. Fördelen med denna typ av kreditkort är att du får oftast mycket mer bonus än om du skulle enbart använt det i en specifik butik eller matvarukedja.

Man kan också nämna att det finns kort som är kopplade till vissa matvarukedjor men som inte är något kreditkort. Det kan istället mer ses som ett bonuskort där du kan samla bonus och erhålla till exempel rabattcheckar och få olika slags erbjudanden. Det är inget fel med ett sådant kort eftersom du fortfarande får fördelar jämfört med den som inte har något kort alls, men du förlorar samtidigt de många fördelarna som finns med ett matkort med kredit.

Fördelar med att ha ett matkort

Som beskrivits ovan finns det många fördelar med att ha ett matkort med kredit. Den största och kanske mest givna fördelen är att du kan spara upp till tusentals kronor per år. Att spara pengar på mat och andra vardagliga saker är också bra eftersom du då har möjlighet att lägga pengar på andra och kanske mer roliga saker och aktiviteter. Genom att betala med kreditkortet får du ofta också bonus eller cashback som det också kallas för, och får då tillbaka detta i form av rabattkuponger eller värdecheckar i den specifika butiken.

En annan stor fördel med ett kreditkort är att du får rabatter och olika erbjudanden på det du handlar i butiken. Vissa butiker erbjuder till exempel rabatter på de varor du handlar mest och även här kan du spara en hel del pengar. Det kan också ingå andra slags erbjudanden som till exempel rabatter på resor, olika slags boenden och produkter. Det ingår också oftast någon eller flera olika slags försäkringar i kreditkortet som till exempel reseförsäkring, avbeställningsskydd, köpförsäkring och/eller trygghetsförsäkring.

Genom att använda matkortet får du också större och bättre överblick på hur mycket pengar du och din familj faktiskt lägger på mat. Eftersom du får hem faktura varje månad kan du enkelt se kostnaderna och kan lägga upp en bra budget. Om du dessutom vill spara in på matinköpen är det ett utmärkt sätt att följa upp och planera genom kreditkortet.

Ett matkort med kredit ger dig också större frihet att handla mat och andra varor i livsmedelsaffären utan begränsningar. Du kanske ska ha ett stort kalas när det börjar närma sig den 20:e i månaden och ekonomin ser inte så ljus ut. Då är ett kreditkort perfekt eftersom du inte behöver betala just där och då utan kan i lugn och ro betala fakturan sedan när pengarna har kommit.

Vad du kan tänka på när du väljer ett matkort

Nu har du förhoppningsvis fått ett hum om vilka typer av matkort det finns och vilka enorma fördelar du får genom att ha ett matkort med kredit. Ett bra tips när du nu ska leta upp ett kort som passar dig är att jämföra i lugn och ro. Några frågor som du kan tänka på är hur mycket kredit du vill ha på kortet, är det en speciell försäkring du vill ska ingå, hur många räntefria dagar ska det finnas och så vidare.

Genom att ta hänsyn till detta bör du inte ha några svårigheter att hitta det bästa matkortet för just dig i vår lista längre upp på denna sida.