Matkreditkort ger inte alltid bästa matbonusen

Matkreditkort ger inte alltid bästa matbonusen

matkreditbanner
Många som jämför kreditkort tittar först och främst på vilken bonus de olika korten ger. Det är helt rätt väg att gå då bonusen inte sällan rör sig om några tusenlappar per år. Men det gäller även att se på alternativet. Det visar sig när matkreditkorten synas extra noga.

Både Hemköp, ICA och Coop har matkreditkort. Kort som marknadsförs av de olika matkedjorna med att de ger bonus på alla inköp. En högre bonus ges på inköp som sker på deras butiker och en något lägre bonus på inköp som sker i andra butiker. Så långt är dessa bonusar uppbyggda på liknande sätt mellan de olika matvarukedjorna.

Ett exempel är ICA som lyfter fram i sin marknadsföringen att man får 1% i bonus på ICA med ICA kreditkort. Hos övriga butiker fås en bonus på 0,5%.

De som ofta handlar på ICA kan därmed lätt få känslan att ICAs kreditkort skulle vara den bästa lösningen. Detta för att få så hög bonus som möjligt på den inköpta maten varje månad. Men det finns en bättre lösning – en dubbelt så bra. En lösning som dessutom är billigare.

Se till att få dubbla bonusar

Alla som har ett kundkort (helt gratis) hos ICA får 1% i bonus på alla inköp. Den som glömt kortet hemma kan uppge personnummer i kassan för att få bonusen. Därmed ger ett gratis medlemskort lika mycket bonus som kreditkortet inne i affären.

Genom att kombinera detta bonuskort med kreditkortet Re:member More får man en högre bonus. Vid kassan dras ICA´s medlemskort och en bonus på 1% registreras. Sedan betalas matvarorna med Re:member More och 1% i bonus på det kortet registreras.

Sammantaget fås 2% i återbäring på matvarorna hos ICA. Dubbelt så bra som om ICA:s kreditkort enbart hade använts. Dessutom har Re:member More 1% i återbäring även utanför ICA – där ICA´s kort bara ger 0,5%.

Klar fördel att kombinera korten

Att betala 324kr per år (kostnaden för ICAs kreditkort) och få 1% i bonus på alla matinköp och 0,5% på resterande inköp är helt klart sämre än att betala 249kr (kostnaden för Re:member More) och få 2% på matinköp och 1% på resterande inköp.

Det är därmed tydligt att matkreditkort inte alltid ger den bästa matbonusen.

By | 2017-01-19T16:16:11+00:00 april 1st, 2016|Okategoriserade|

Leave A Comment