Kreditkort för resor

Resekort 2018-03-19T10:00:56+00:00

Du sparar mycket pengar och får bra förmåner genom att boka och resa med ett kreditkort som är anpassat för dig som reser mycket. Ett kreditkort för flygresor passar även dig som vill samla poäng när du handlar och sedan byta dina poäng mot resor. Vilket är då det bästa kreditkortet 2018? Vi har svaret! Ansökan tar endast några minuter och det är helt kostnadsfritt. Självklart kan du ta del av våra exklusiva erbjudanden idag. Här nedan hittar du topplistan på bästa kreditkort för resor 2018.

Resekort med poäng

Om man ofta är ute och reser i världen så är det förmånligt att skaffa sig ett resekort som är utgivet av det flygbolag som man vanligtvis reser med. Det finns ett flertal flygbolag som ger ut kreditkort som bland annat British Airways, Norwegian och SAS. Dessa kreditkort innebär att man får en rad olika förmåner som bland annat rabatter och bonuspoäng när man använder sitt resekort för att betala sin resa hos det flygbolag som är kortutgivare. Man får ofta mycket bra bonuspoäng när man betalar sin resa med kreditkortet som sedan kan användas för att få billigare resor när man reser med flygbolaget på nytt.

Många fördelar med ett kreditkort

Ett resekort ger även många andra förmåner utöver bonuspoäng som bland annat rabatter när man tar in på hotell eller hyr en bil. Vissa kort kan även ge rabatter när man äter ute eller när man besöker vissa sevärdheter runt om i världen. Vissa kreditkort ger även tillgång till exklusive lounger i på flygplatser, där man kan koppla av i väntan på att få kliva på flyget. Det finns både enklare kreditkort men även mer exklusive kreditkort som innebär än mer exklusiva förmåner som bland annat hjälp med biljettbokningar, transporter och andra aktiviteter när man är ute och reser.

Självklart så har de flesta resekort även förmåner som reseförsäkringar där man kan erhålla olika försäkringsskydd som är anpassade för personer som reser. Reseförsäkringar träder i kraft i samband med att man betalar för sin resa med kreditkortet.

Bank Norwegian flex logo

Bank Norwegian Kreditkort

 • Kredit upp till 100 000 kr

 • Du får bonus på varje köp du gör
 • Gratis uttag i bankomater utomlands
 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 19,99%
 • Årsavgift: 0 kr

 • Läs mer: Bank Norwegian
Ansök Direkt
Marginalen Gold logo

Marginalen Gold Kreditkort

 • Kredit upp till 100 000 kr

 • Gör fem köp och få tillbaka 200 kr
 • Prisgaranti & allriskförsäkring ingår
 • Räntefritt i hela: 50 dagar

 • Sedan ränta: 16,90%
 • Årsavgift: 0 kr

 • Läs mer: Marginalen Gold
Ansök Direkt
Remember flex logo

Remember Flex Kreditkort

 • Kredit upp till 100 000 kr

 • Du får rabatt hos 250 Ehandels-butiker

 • Ansök idag helt kostnadsfritt

 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 9,74-24,74%

 • Årsavgift: 0 kr

 • Läs mer: Remember Flex
Ansök Direkt

Vi jämför resekort

Kreditkort & resekort för flygresorPå denna sida så hittar man massor av information om resekort men även recensioner av olika kreditkort och kortutgivare som innebär att man enkelt och snabbt kan hitta ett resekort som passar en bäst. Här finner man information om avgifter, räntor, förmåner och bonussystem så att man har ett bra underlag när man sedan fattar beslut om vilket kreditkort som man ska välja.

När det gäller resekort så bör man förstås välja ett reskort som är anslutet till det flygbolag som man oftast väljer att flyga med. Man bör även välja ett kreditkort som har låga eller inga avgifter alls så att man slipper att betala för kreditkortet när man inte använder det. Om man vill använda sig av möjligheten att avbetala sina resor eller andra inköp så bör man även granska de räntor och avgifter som föreligger i samband med avbetalningar.

För de allra flesta kreditkorten så gäller att man har en räntefri kredit på upp till 55 dagar. Det betyder att om man väljer att betala hela fakturan i sin helhet varje månad så behöver man inte betala några räntor eller andra kostnader för den kredit som man har utnyttjat. I samband med att man avbetalar sin kredit så får man betala en ränta på den utestående krediten som ofta är individuell, vilket innebär att räntan bestäms utifrån hur kortinnehavarens ekonomi ser ut. Har man en ordnad ekonomi så kan man erhålla en bra ränta, ofta under 10 procent medan en person med lite sämre ekonomi kan få betala upp till drygt 20 procent per år i ränta.

Man bör även försöka hitta ett resekort som har en låg avgift för valutaväxling och uttag då man får betala en valutapåslagsavgift när man gör inköp i en annan valuta men även när man tar ut pengar från en bankomat utomlands.

Att ansöka om ett resekort

När man har bestämt sig för vilket kreditkort som passar en bäst så kan man ansöka om ett kreditkort direkt på kortutgivarens hemsida. Här fyller man i en ansökan och uppger hur stor kreditlimit man vill erhålla. Normalt kan man få en kreditlimit på mellan 5 000 kronor och upp till 150 000 kronor, i vissa fall än mer. Det gör att det finns utrymme att betala resor med sitt kreditkort men även för att betala för hotell, hyrbil och göra inköp i samband med resorna.

Det tar ungefär 2-3 veckor innan man får sitt resekort hemskickat i brevlådan så man bör vara ute i god tid om man har planer på att man ska resa.

Försäkringar och bonusar med ett resekort

Ett resekort har förstås förmåner som är förknippade med resor. Bland annat så brukar man erhålla en heltäckande reseförsäkring där både avbeställningsskydd, olycksfall och andra typer av försäkringsskydd ingår så man kan resa tryggt och säkert. Många resekort ger rabatter när man bokar hotell eller hyrbilar hos företag som samarbetar med flygbolaget. Vissa kreditkort kan även ge andra former av rabatter som exempelvis rabatter när man äter på restaurang eller när man gör vissa inköp på sina resor hos företag som samarbetar med flygbolaget.

Resekort har oftast ett begränsat bonussystem där man får rikligt med bonuspoäng när man betalar för sin resa med kreditkortet men väldig lite eller inga alls när man gör andra inköp med sitt resekort. Bonuspoäng från kreditkortet kan oftast endast användas när man betalar för nya resor eller när man bokar hotell på resmålet. Det gör förvisso att resorna blir betydligt billigare med ett resekort men även att andra inköp som inte är förknippat med kortutgivarens verksamhet inte ger några bonuspoäng alls.