Du sparar mycket pengar och får bra förmåner genom att boka och resa med ett kreditkort som är anpassat för dig som reser mycket. Ett kreditkort för flygresor passar även dig som vill samla poäng när du handlar och sedan byta dina poäng mot resor. Vilket är då det bästa kreditkortet 2020? Vi har svaret! Ansökan tar endast några minuter och det är helt kostnadsfritt. Självklart kan du ta del av våra exklusiva erbjudanden idag. Här nedan hittar du topplistan på bästa kreditkort för resor 2020.
Bank Norwegian Kreditkort
Ingen uttagsavgift
- Du får bonus på varje köp du gör
Bästa kreditkortet på resan 2020
Räntefritt i hela: 45 dagar
- Sedan ränta: 19,99%
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Läs mer om bank norwegian kreditkort
Marginalen Traveller
- Många reseförsäkringar ingår (9 st)
- Bonus på alla inköp
- Hög kredit
Räntefritt i hela: 50 dagar
Sedan ränta: 16,90 %
Årsavgift: 395 kr
Läs mer: Marginalen Traveller
Vi jämför resekort
På denna sida finner du massvis med information om resekort, men även recensioner av olika kreditkort och kortutgivare. Med tillgång till denna data kan du snabbt och enkelt finna det resekort som passar dig bäst. På denna sajt hittar du även information om avgifter, räntor, förmåner och bonussystem. Vi tillhandahåller med andra ord ett underlag vilket du kan ha som stöd när du fattar beslut om vilket kreditkort du ska välja.
Ett resekort är kort sagt ett kreditkort som du använder givetvis till vardags men främst när du ska resa. Du kan till exempel välja att beställa och betala resan med kreditkortet. Man skulle kunna säga att ett resekort helt enkelt underlättar ditt resande, oavsett hur du reser och vart i världen du ska.
Fördelar med resekort
Det finns många fördelar med att använda sig utav ett resekort.
- Olika typer av försäkringar ingår ofta i kreditkortet
- Du kan få förmåner som conciergetjänst och andra bekvämligheter på till exempel flygplatsen
- Tillgång till olika bonussystem, rabatter och erbjudanden
Försäkringar
Ett resekort har förstås förmåner som är förknippade med resor. Bland annat brukar man erhålla en heltäckande reseförsäkring där både avbeställningsskydd, olycksfall och andra typer av försäkringsskydd ingår. Andra saker som kan ingå i en reseförsäkring via ett resekort kan till exempel bara försäkring mot försenat flyg, självriskeliminering för hyrbil eller ersättning vid försenat eller förlorat bagage. Detta gör att man kan resa tryggt och säkert. Ett resekort med en eller flera bra försäkringar kan vara till stor nytta om olyckan skulle vara framme under resan.
Något som är viktigt att tänka på är dock att olika kreditkort kan ha olika villkor. Både innan du tecknar ett resekort och innan du reser bör du läsa det finstilta för att se vilket skydd du har under din resa, men också innan och efter. Oftast finns också andra typer av villkor som gäller för att vissa försäkringar via kreditkortet ska gälla. Det kan till exempel handla om att man generellt måste betala minst 75 % av kostnaden för resan med kreditkortet.
Förmåner och bekvämligheter
Vissa kreditkort, främst premiumkort, erbjuder sina kunder extra förmåner som bland annat conciergetjänst och lounge access. Vissa resekort går att använda på de flesta flygplatser över världen, medan andra täcker endast exempelvis Skandinavien. Ibland tillkommer det också en avgift för att ta sig in, men den brukar isåfall vara betydligt billigare än om du inte skulle ha ett kort. En lounge på flygplatsen och en egen conciergetjänst är kanske inget måste men definitivt trevligt och bekvämt och ger lite extra lyx i tillvaron när du är ute och reser.
Bonussystem
Resekort har oftast ett begränsat bonussystem där man får rikligt med bonuspoäng när man betalar för sin resa med kreditkortet men väldig lite eller inga alls när man gör andra inköp med sitt resekort. Bonuspoäng från kreditkortet kan oftast endast användas när man betalar för nya resor eller när man bokar hotell på resmålet. Det gör förvisso att resorna blir betydligt billigare med ett resekort men även att andra inköp som inte är förknippat med kortutgivarens verksamhet, inte ger några bonuspoäng alls. Hos vissa kreditgivare erbjuds dock bonuspoäng, vilket gör det värt att undersöka närmare om man är intresserad av ett specifikt kreditkort.
Rabatter
Många resekort ger också rabatter när man bokar hotell eller hyrbilar hos företag som samarbetar med flygbolaget. Vissa kreditkort kan även ge andra former av rabatter som exempelvis rabatter när man äter på restaurang eller när man gör vissa inköp på sina resor hos företag som samarbetar med flygbolaget.
Hos en del kreditgivare behöver man dock inte endast få rabatter som har med själva resan och resmålet att göra. Du kan ha möjlighet att shoppa med ditt kreditkort till exempel i olika nätbutiker eller vissa utvalda butiker som de samarbetar med, och på så sätt också erhålla ännu mer bonuspoäng.
Vilket kort passar dig bäst?
När det kommer till resekort bör du förstås välja ett kort som är anslutet till det flygbolag som du oftast väljer att flyga med för att på så sätt maximera dina förmåner och bonuspoäng. De större flygbolagen som till exempel SAS, Norwegian Airlines och British Airways har egna kreditkort.
Du bör även välja ett kreditkort med låga (eller utan) avgifter så du slipper betala för kreditkortet när du inte använder det. Till exempel kan årsavgiften skilja sig åt rejält. Om du vill använda dig av möjligheten att delbetala dina resor eller andra inköp, bör du även titta närmare på de räntor och avgifter som kan uppkomma i samband med avbetalningar.
Individuell ränta
De allra flesta kreditkort har en räntefri kredit på upp till 55 dagar. Det betyder att du inte behöver betala några räntor eller andra kostnader för den kredit du har utnyttjat, så länge du väljer att betala den månatliga fakturan i sin helhet. I samband med att du betalar av din kredit tvingas du betala ränta på den utestående krediten. Räntan är ofta är individuell, vilket innebär att den bestäms utifrån hur din ekonomi ser ut.
Har du en ordnad ekonomi och därmed en hög kreditvärdighet kan du ofta få en mer fördelaktig ränta. Ofta uppgår räntan till mindre än 10 % om du anses ha en god kreditvärdighet. I annat fall är det inte ovanligt att räntan uppgår till omkring 20 % eller mer.
Viktigt med låg avgift för valutaväxling och uttag
Du bör även försöka hitta ett resekort som har en låg avgift för valutaväxling och uttag. Detta då du betalar en avgift för valutapåslag i samband med att du gör inköp i andra valutor samt då du gör uttag i utländska bankomater. Detta är särskilt viktigt om du reser ofta eller mycket till länder där du tänker ta ut kontanter, men vissa avgifter kommer du helt enkelt inte undan. Det kan därför vara värt att jämföra olika kort och dess villkor. Vissa kreditgivare erbjuder ingen avgift alls när du vill göra kontantuttag i ett annat land än hemlandet.
Att ansöka om ett resekort
När man har bestämt sig för vilket kreditkort som passar en bäst så kan man ansöka om ett kreditkort normalt direkt på kortutgivarens hemsida. Här fyller man i en ansökan och uppger hur stor kreditlimit man vill erhålla. Normalt kan man få en kreditlimit på mellan 5 000 kronor och upp till 150 000 kronor, och i vissa fall ännu mer. Det gör att det finns utrymme att betala resor med sitt kreditkort men även för att betala för hotell, hyrbil och göra andra slags inköp i samband med resorna.
Det tar ungefär 2-3 veckor innan man får sitt resekort hemskickat i brevlådan så man bör vara ute i god tid om man har planer på att man ska resa iväg.