Kreditkort för resor

Resekort 2019-12-23T18:15:52+00:00

Du sparar mycket pengar och får bra förmåner genom att boka och resa med ett kreditkort som är anpassat för dig som reser mycket. Ett kreditkort för flygresor passar även dig som vill samla poäng när du handlar och sedan byta dina poäng mot resor. Vilket är då det bästa kreditkortet 2020? Vi har svaret! Ansökan tar endast några minuter och det är helt kostnadsfritt. Självklart kan du ta del av våra exklusiva erbjudanden idag. Här nedan hittar du topplistan på bästa kreditkort för resor 2020.

Resekort med poäng

Om man ofta är ute och reser i världen så är det förmånligt att skaffa sig ett resekort som är utgivet av det flygbolag som man vanligtvis reser med. Det finns ett flertal flygbolag som ger ut kreditkort som bland annat British Airways, Norwegian och SAS. Dessa kreditkort innebär att man får en rad olika förmåner som bland annat rabatter och bonuspoäng när man använder sitt resekort för att betala sin resa hos det flygbolag som är kortutgivare. Man får ofta mycket bra bonuspoäng när man betalar sin resa med kreditkortet som sedan kan användas för att få billigare resor när man reser med flygbolaget på nytt.

Många fördelar med ett kreditkort

Ett resekort ger även många andra förmåner utöver bonuspoäng som bland annat rabatter när man tar in på hotell eller hyr en bil. Vissa kort kan även ge rabatter när man äter ute eller när man besöker vissa sevärdheter runt om i världen. Vissa kreditkort ger även tillgång till exklusive lounger i på flygplatser, där man kan koppla av i väntan på att få kliva på flyget. Det finns både enklare kreditkort men även mer exklusive kreditkort som innebär än mer exklusiva förmåner som bland annat hjälp med biljettbokningar, transporter och andra aktiviteter när man är ute och reser.

Självklart så har de flesta resekort även förmåner som reseförsäkringar där man kan erhålla olika försäkringsskydd som är anpassade för personer som reser. Reseförsäkringar träder i kraft i samband med att man betalar för sin resa med kreditkortet.

Bank Norwegian flex logo

Bank Norwegian Kreditkort

 • Ingen uttagsavgift

 • Du får bonus på varje köp du gör
 • Bästa kreditkortet på resan 2020

 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 19,99%
 • Årsavgift: 0 kr

 • Högsta kredit: 100 000 kr

Ansök Direkt
Easyliving logo

EasyLiving

 • Inget valutapåslag i utlandet!
 • Många försäkringar ingår & kan läggas till
 • Rabatter via appen Wrapp
 • Räntefritt i hela: 45 dagar

 • Sedan ränta: 13,95 %

 • Årsavgift: 195 kr

 • Läs mer: (kommer snart)

Ansök Direkt
Marginalen Traveller logo

Marginalen Traveller

 • Många reseförsäkringar ingår (9 st)
 • Bonus på alla inköp
 • Hög kredit
 • Räntefritt i hela: 50 dagar

 • Sedan ränta: 16,90 %

 • Årsavgift: 395 kr

Ansök Direkt

Vi jämför resekort

Kreditkort & resekort för flygresorPå denna sida finner du massvis med information om resekort, men även recensioner av olika kreditkort och kortutgivare. Med tillgång till denna data kan du snabbt och enkelt finna det resekort som passar dig bäst. På denna sajt hittar du även information om avgifter, räntor, förmåner och bonussystem. Vi tillhandahåller med andra ord ett underlag vilket du kan ha som stöd när du fattar beslut om vilket kreditkort du ska välja.

Ett resekort är kort sagt ett kreditkort som du använder givetvis till vardags men främst när du ska resa. Du kan till exempel välja att beställa och betala resan med kreditkortet. Man skulle kunna säga att ett resekort helt enkelt underlättar ditt resande, oavsett hur du reser och vart i världen du ska.

Fördelar med resekort

Det finns många fördelar med att använda sig utav ett resekort.

 • Olika typer av försäkringar ingår ofta i kreditkortet
 • Du kan få förmåner som conciergetjänst och andra bekvämligheter på till exempel flygplatsen
 • Tillgång till olika bonussystem, rabatter och erbjudanden

Försäkringar

Ett resekort har förstås förmåner som är förknippade med resor. Bland annat brukar man erhålla en heltäckande reseförsäkring där både avbeställningsskydd, olycksfall och andra typer av försäkringsskydd ingår. Andra saker som kan ingå i en reseförsäkring via ett resekort kan till exempel bara försäkring mot försenat flyg, självriskeliminering för hyrbil eller ersättning vid försenat eller förlorat bagage. Detta gör att man kan resa tryggt och säkert. Ett resekort med en eller flera bra försäkringar kan vara till stor nytta om olyckan skulle vara framme under resan.

Något som är viktigt att tänka på är dock att olika kreditkort kan ha olika villkor. Både innan du tecknar ett resekort och innan du reser bör du läsa det finstilta för att se vilket skydd du har under din resa, men också innan och efter. Oftast finns också andra typer av villkor som gäller för att vissa försäkringar via kreditkortet ska gälla. Det kan till exempel handla om att man generellt måste betala minst 75 % av kostnaden för resan med kreditkortet.

Förmåner och bekvämligheter

Vissa kreditkort, främst premiumkort, erbjuder sina kunder extra förmåner som bland annat conciergetjänst och lounge access. Vissa resekort går att använda på de flesta flygplatser över världen, medan andra täcker endast exempelvis Skandinavien. Ibland tillkommer det också en avgift för att ta sig in, men den brukar isåfall vara betydligt billigare än om du inte skulle ha ett kort. En lounge på flygplatsen och en egen conciergetjänst är kanske inget måste men definitivt trevligt och bekvämt och ger lite extra lyx i tillvaron när du är ute och reser.

Bonussystem

Resekort har oftast ett begränsat bonussystem där man får rikligt med bonuspoäng när man betalar för sin resa med kreditkortet men väldig lite eller inga alls när man gör andra inköp med sitt resekort. Bonuspoäng från kreditkortet kan oftast endast användas när man betalar för nya resor eller när man bokar hotell på resmålet. Det gör förvisso att resorna blir betydligt billigare med ett resekort men även att andra inköp som inte är förknippat med kortutgivarens verksamhet, inte ger några bonuspoäng alls. Hos vissa kreditgivare erbjuds dock bonuspoäng, vilket gör det värt att undersöka närmare om man är intresserad av ett specifikt kreditkort.

Rabatter

Många resekort ger också rabatter när man bokar hotell eller hyrbilar hos företag som samarbetar med flygbolaget. Vissa kreditkort kan även ge andra former av rabatter som exempelvis rabatter när man äter på restaurang eller när man gör vissa inköp på sina resor hos företag som samarbetar med flygbolaget.

Hos en del kreditgivare behöver man dock inte endast få rabatter som har med själva resan och resmålet att göra. Du kan ha möjlighet att shoppa med ditt kreditkort till exempel i olika nätbutiker eller vissa utvalda butiker som de samarbetar med, och på så sätt också erhålla ännu mer bonuspoäng.
kreditkort för resan

Vilket kort passar dig bäst?

När det kommer till resekort bör du förstås välja ett kort som är anslutet till det flygbolag som du oftast väljer att flyga med för att på så sätt maximera dina förmåner och bonuspoäng. De större flygbolagen som till exempel SAS, Norwegian Airlines och British Airways har egna kreditkort.

Du bör även välja ett kreditkort med låga (eller utan) avgifter så du slipper betala för kreditkortet när du inte använder det. Till exempel kan årsavgiften skilja sig åt rejält. Om du vill använda dig av möjligheten att delbetala dina resor eller andra inköp, bör du även titta närmare på de räntor och avgifter som kan uppkomma i samband med avbetalningar.

Individuell ränta

De allra flesta kreditkort har en räntefri kredit på upp till 55 dagar. Det betyder att du inte behöver betala några räntor eller andra kostnader för den kredit du har utnyttjat, så länge du väljer att betala den månatliga fakturan i sin helhet. I samband med att du betalar av din kredit tvingas du betala ränta på den utestående krediten. Räntan är ofta är individuell, vilket innebär att den bestäms utifrån hur din ekonomi ser ut.

Har du en ordnad ekonomi och därmed en hög kreditvärdighet kan du ofta få en mer fördelaktig ränta. Ofta uppgår räntan till mindre än 10 % om du anses ha en god kreditvärdighet. I annat fall är det inte ovanligt att räntan uppgår till omkring 20 % eller mer.

Viktigt med låg avgift för valutaväxling och uttag

Du bör även försöka hitta ett resekort som har en låg avgift för valutaväxling och uttag. Detta då du betalar en avgift för valutapåslag i samband med att du gör inköp i andra valutor samt då du gör uttag i utländska bankomater. Detta är särskilt viktigt om du reser ofta eller mycket till länder där du tänker ta ut kontanter, men vissa avgifter kommer du helt enkelt inte undan. Det kan därför vara värt att jämföra olika kort och dess villkor. Vissa kreditgivare erbjuder ingen avgift alls när du vill göra kontantuttag i ett annat land än hemlandet.

Att ansöka om ett resekort

När man har bestämt sig för vilket kreditkort som passar en bäst så kan man ansöka om ett kreditkort normalt direkt på kortutgivarens hemsida. Här fyller man i en ansökan och uppger hur stor kreditlimit man vill erhålla. Normalt kan man få en kreditlimit på mellan 5 000 kronor och upp till 150 000 kronor, och i vissa fall ännu mer. Det gör att det finns utrymme att betala resor med sitt kreditkort men även för att betala för hotell, hyrbil och göra andra slags inköp i samband med resorna.

Det tar ungefär 2-3 veckor innan man får sitt resekort hemskickat i brevlådan så man bör vara ute i god tid om man har planer på att man ska resa iväg.