Säkerhet på Kort24

Säkerhet på Kort24 2017-01-20T13:14:50+00:00

Säkerhet är en väldigt viktig fråga när det gäller kreditkort och det är någonting som vi på Kort24 tar på största allvar. Kort24 lagrar aldrig några uppgifter om dig utan förmedlar endast dig som besökare till våra samarbetspartners hemsidor som har högsta säkerhet.

Blir min ansökan tillgänglig för andra?

Din ansökan görs aldrig på Kort24.se utan endast på våra partners hemsidor. Alla kreditgivare vi jämför har säkra system och delar inte med sig av din ansökan till någon annan.

Skydda ditt kreditkort

Varje gång du lämnar ifrån dig ditt kreditkort för att betala för t ex ett restaurangbesök löper risken av att någon skriver av dina siffror på ditt kreditkort. För att skydda dig mot detta finns det några alternativ som man kan använda sig av för att minimera riskerna.

  1. Följ alltid med och se när någon debiterar ditt kort på t ex en restaurang. Med andra ord lämna inte ditt kreditkort utom synhåll.
  2. Skrapa bort CVV-koden. CVV-koden är det tre sista siffrorna på baksidan av ditt kreditkort. Dessa siffror är inte in stämplade i ditt kort som det övriga siffrorna är. För att skydda dig när någon tar ditt kort för att debitera dig för något som du har köpt kan du i förväg skrapa bort dessa tre siffror. Dock är det viktigt att du själv memorerar dessa eftersom dom krävs vid exempelvis köp på internet.
  3. Håll alltid för handen när du skriver i din kod vid t ex uttag ut en bankomat. Genom att täcka för med dina ena hand över den som knappar in koden minimerar du riskerna för att någon ska se din kod. Du minimerar även riskerna för att bli så kallad ”skimmad”. Vid skimmning har bedragarna satt in en sensor som känner av ditt kortnummer när du för in kreditkortet i kortläsaren. Dem fäster även en kamera över kodpanelen så att dom ser vilken kodkombination du har när du knappar in din kod. Genom att hålla handen över så minimerar du alltså riskerna för att detta inträffar.
  4. När du handlar saker via internet är det viktigt att den sida som du skriver i dina kreditkortsnummer för att fullfölja betalningen är ”secure”. Dvs webbadressen ska börja med https, till skillnad mot http, alltså ett s på slutet. Detta betyder att sidan är secure och svårare att för hackers att manipulera.