Världens första kreditkort med fingeravtrycksläsare – Zwipe

Världens första kreditkort med fingeravtrycksläsare – Zwipe

zwipe2
Här är Zwipe – Världens första biometriska kontaktlösa kreditkort med integrerad fingeravtrycksläsare som lanseras tillsammans med kortjätten MasterCard. Se video nedan.

Lanseringen av kortet kommer efter ett framgångsrikt test med Norges Sparebanken DIN, som ett svar på den komplexa utmaningen att ge en snabb och bekväm betalningslösning som inte kompromissar med säkerheten.

Tack vare den inbyggda fingeravtrycksläsaren kan användare autentisera sig med sitt fingeravtryck och därmed helt slippa komma ihåg sin PIN-kod. Fingeravtrycksdatan lagras på kortet och finns inte tillgänglig i någon extern databas. Det krävs inget batteri för att lagra datan då kortet ”laddar” sig själv när det används i en kortterminal.

Zwipe arbetar nu på nästa generation av sitt kort som kommer att vara i samma format som ett vanligt kort och utformad för att fungera med alla betalterminaler med en release år 2015.

”Vi tror att vi ska kunna identifiera oss utan att behöva använda lösenord eller PIN-koder. Biometrisk autentisering kan hjälpa oss att uppnå detta. Dock är vår utmaning att se till att tekniken ger robust säkerhet, enkelhet i användning och bekvämlighet för kunden. Zwipe´s första studie är en viktig milstolpe och resultatet är mycket uppmuntrande” – Säger Ajay Bhalla, VD för Enterprise Security Solutions på MasterCard.

Ajay Bhalla, fortsätter: ”Trygghet och säkerhet i vardagliga betalningar är hjärtat av Mastercards verksamhet. Vi kommer att fortsätta arbeta med innovatörer som Zwipe, för att säkerställa att vi ligger steget före bedragare”.

Kim Humborstad, grundare och VD för Zwipe, tillade, ”Feedback från vårt test med Sparebanken DIN har varit mycket positiv. Kortinnehavare älskar hur enkelt kortet är att använda med den extra säkerhetsfunktionen. Vi har också haft exceptionellt bra feedback från återförsäljare som deltar i pilotprojektet. Detta test gjorde det möjligt för parterna att samla in värdefull feedback från kunder, erfarenheter och bästa praxis för inskrivning och installationsfasen.”

”Vi kommer att erbjuda biometrisk autentisering och kontaktlös kommunikation för alla våra kort eftersom den kombinerar bekvämlighet och trygghet för både våra kortinnehavare och handlare”, säger Morten Danielsen, Business Development Director, Sparebanken DIN. Läs hela Pressmeddelandet här.
Video – Så fungerar Zwipe

By | 2017-01-19T16:16:27+00:00 oktober 18th, 2014|Okategoriserade|

Leave A Comment